Mainos
Mainos

Israel harkitsee uusia alueluovutuksia

Israel harkitsee tekevänsä joitain muutoksia palestiinalaisille luovutettaviin alueisiin Länsirannalla. Kiista luovutuksista on suurin syy siihen, että Israelin ja palestiinalaisten rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä. Israelin radion tietojen mukaan neuvotteluja kuitenkin saatetaan jatkaa ensi viikolla.

Tähän asti palestiinalaiset eivät ole voineet vaikuttaa siihen mitkä alueet he saavat Israelilta, eivätkä he ole hyväksyneet Israelin tähänastisia ehdotuksia. Palestiinalaiset olisivat tahtoneet osia Jerusalemista sekä yhtenäisen maa-alueen Länsirannalta. Nyt Israel on ilmoittanut, että Länsirannalta luovutettaviin alueisiin voidaan tehdä joitain muutoksia.

Tarkempia tietoja muutosten sisällöstä ei annettu vielä julkisuuteen. Israel on kuitenkin tähdentänyt, etteivät luovutukset saa haitata maan turvallisuutta. Israel ei myöskään aio suostua palestiinalaisten vaatimuksiin Jerusalemin arabiähiöistä.
(STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme