Mainos
Mainos

Israel hyväksyi karkotettujen paluun Länsirannalle

Palestiinalaisministeri Saeb Erekatin mukaan Israel ja palestiinalaisviranomaiset ovat sopineet, että yli 50 karkotettua palestiinalaista saa jälleen palata Länsirannalle.

Israel päästää kymmeniä Länsirannalta karkotettuja palestiinalaisia palaamaan koteihinsa. Palestiinalaisministeri Saeb Erekatin mukaan 56 palestiinalaisen paluusta on saatu aikaan periaatesopu Israelin kanssa. Israelin edustaja vahvisti sopimuksen sanoen, että se on osa Egyptissä tiistaina annettua tulitaukojulistusta.

Israelin edustajan mukaan karkotettujen "terroristien" paluun ehtona on, että he luopuvat väkivallasta ja palestiinalaishallinto valvoo heitä.

Länsirannalle palaavien joukossa on myös palestiinalaisia, jotka karkotettiin Jeesuksen syntymäkirkon piirityksen päätyttyä Betlehemissä. Israel piiritti kirkkoa vuonna 2002 useiden viikkojen ajan aseistautuneiden palestiinalaisten hakeuduttua sinne suojaan. Piirityksen päätyttyä Israel karkotti 26 palestiinalaista Länsirannalta Gazaan ja 13 Eurooppaan.

Erekatin mukaan karkotettujen paluun odotetaan toteutuvan kahden viikon kuluessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme