Mainos
Mainos

Israel: Iran ja Syyria pommi-iskun takana

Israelin puolustusministeri pitää Irania ja Syyriaa syyllisinä Tel Avivissa eilen tehtyyn itsemurhaiskuun, jossa haavoittui parisenkymmentä ihmistä.

Puolustusministeri Shaul Mofazin todetaan sanoneen turvallisuustilannetta käsitelleessä kokouksessa tänään, että Teheran rahoitti hyökkäyksen, Syyria suunnitteli ja palestiinalaiset toteuttivat sen.

Mofaz esitti samansuuntaisia syytöksiä myös lehdissä. Hänen mukaansa Israelin viranomaisilla on "selvää näyttöä siitä, että Tel Avivin isku oli suoraa seurausta Iranin ja Syyrian välillä toimivasta terroriakselista".

Jedioth Ahronoth -lehdessä puolustusministeri nimitti Iranin ja Syyrian presidenttien kaksipäiväistä tapaamista Damaskoksessa "terroristihuippukokoukseksi".

Tel Avivin keskustassa tehdyssä iskussa haavoittui ainakin 22 ihmistä. Poliisin mukaan hyökkäyksessä ei kuollut muita kuin iskun tekijä.

Kyseessä on ensimmäinen itsemurhaisku sitten vuodenvaihteen, jolloin palestiinalaisjärjestöjen julistama tulitauko päättyi.

Iskun tekijä oli poliisin mukaan kävellyt paikalliseen ulkoilmaravintolaan ja räjäyttänyt yllään olleet räjähteet. Ravintola sijaitsee vilkkaalla kävelykadulla lähellä Tel Avivin vanhaa bussiasemaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme