Mainos
Mainos

Israel iski Gazaan ja Länsirannalle

Israel rikkoi vuoden kestäneen tulitaukonsa Gazan alueella. Armeija tulitti palestiinalaisia myös Länsirannalla.

Israelin armeija on surmannut useita palestiinalaisia öisissä operaatioissa Gazan kaistaleella ja Länsirannalla. Armeijan mukaan uhrit kuuluivat Islamilainen jihad- ja Al Aksan marttyyrien prikaatit -järjestöihin.

Gazassa Israelin joukot ampuivat helikopterista ohjuksen armeijan ja palestiinalaisten käymän tulitaistelun aikana. Iskussa kuoli neljä palestiinalaista, joista kolmen sanotaan yrittäneen laukaista ohjuksia Israeliin. Lisäksi ainakin viisi sivullista loukkaantui.

Ilmaisku oli Israelin armeijan ensimmäinen operaatio Gazan alueella sen jälkeen, kun joukot vetäytyivät sieltä viime vuoden elokuussa 28 vuoden miehityksen jälkeen.

Länsirannalla käytiin puolestaan useita tulitaisteluita, joissa kuoli kolme tai neljä ihmistä. Silminnäkijöiden ja sairaalalähteiden mukaan laukaustenvaihdoissa haavoittui useita siviilejä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme