Mainos
Mainos

Israel ja Hamas keskeyttivät väkivaltaisuudet

Israel ja Hamas ovat mediatietojen mukaan sopineet epävirallisesta tulitauosta. Virallista vahvistusta asiaan ei ole saatu kummaltakaan osapuolelta, mutta palestiinalaistaistelijat ovat viime päivien aikana vähentäneet rajusti raketti-iskujaan eikä Israelin armeijakaan ole tehnyt uusia hyökkäyksiä.

Sanomalehti Jerusalem Post kertoo, että osapuolet ovat sopineet väkivaltaisuuksien lopettamisesta salaisissa neuvotteluissa Egyptin välityksellä. Haaretz-lehti puolestaan kirjoitti Israelin hallituksen antaneen armeijalle käskyn rajoittaa operaatioitaan Gazassa.

Gazasta ammuttiin viikonlopun mittaan vain puolenkymmentä rakettia Israeliin, kun vielä viikko sitten niitä lensi päivittäin 10-15 kappaletta. Israel ei puolestaan ole tehnyt ilmaiskuja Gazaan viime torstain jälkeen.

Taistelut Gazassa leimahtivat valloilleen runsas viikko sitten. Israelin sotilaat tappoivat muutaman päivän aikana toistasataa palestiinalaista, ja palestiinalaiset pommittivat Israelin raja-aluetta yli 250 raketilla.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme