Mainos
Mainos

Israel ja Palestiina neuvottelivat rauhasta

Israelilainen kenraali Itzik Eitan tapasi viime yönä palestiinalaisia turvallisuusviranomaisia neuvotellakseen rauhan palauttamisesta Jordanjoen länsirannalle.

Israelilaisten sotilaslähteiden mukaan israelilaisen kenraalin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten rauhanneuvottelut järjestettiin Ramallahissa.

Väkivaltaiset yhteenotot israelilaisten sotilaiden ja palestiinalaisten kesken ovat jatkkuneet tänäänkin. Nyt jo neljättä päivää jatkuvien väkivaltaisuuksien pelätään kaatavan lopullisesti Israelin ja palestiinalaisten muutoinkin horjuvan rauhanprosessin.

Kenraali Eitan tapasi Ramallahissa palestiinalaisia turvallisuusviranomaisia pääministeri Ehud Barakin pyynnöstä, kerrottiin israelilaisista sotilaslähteistä. Pääministeri Barak soitti illalla palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille kehottaen tätä puuttumaan henkilökohtaisesti tilanteeseen väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Arafatin tiedottaja kertoi, ettei Arafat ollut luvannut yrittää hillitä palestiinalaisjoukkoja.

Ainakin 15 palestiinalaisen on kerrottu saaneen surmansa ja 500:n loukkaantuneen yhteenotoissa israelilaisten sotilaiden kanssa. Kaksi israelilaista sotilasta on kuollut ja kymmenet muut loukkaantuneet.

Väkivaltaisuudet alkoivat torstaina, kun israelilainen oikeistopoliitikko Ariel Sharon oli vieraillut Jerusalemissa. Palestiinalaisten mukaan Sharonin vierailu oli häväissyt Al Aksan moskeijaa, islamilaisten pyhää paikkaa.

Palestiinalaisten johto on vaatinut YK:ta perustamaan kansainvälisen tutkimuslautakunnan selvittämään tapahtumia ja rankaisemaan syyllisiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme