Mainos
Mainos

Israel ja palestiinalaiset sopivat tulitauosta

Israel ja palestiinalaiset ovat päässeet sopimukseen tulitauosta Israelin palestiinalaisalueella.

Jerusalem

Israel ja palestiinalaiset ovat sopineet tulitauosta lopettaakseen kolmatta päivää jatkuneet yhteenotot Länsirannalla ja Gazassa. Tänään ainakin kuusi palestiinalaista on kuollut ja useita kymmeniä loukkaantunut yhteenotoissa Israelin armeijan kanssa.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin armeija ja palestiinalaiset poliisit tulittivat toisiaan Länsirannalla iltapäivällä. Yhteensä ainakin 30 palestiinalaista haavoittui, kuusi heistä oli poliiseja. Hebronissa haavoittui kymmenen palestiinalaista, joista yksi kriittisesti, ja Jordanvirran länsirannalla 16.

Israelilaiset sotilaat käyttivät kumipäällysteisiä metalliluoteja ja kyynelkaasua mielenosoitusten hajottamiseksi. eilen sai palestiinalaislähteiden mukaan seitsemän palestiinalaista surmansa ja 280 haavoittui yhteenotoissa sotilaiden kanssa Jerusalemissa.

Väkivaltaisuudet saivat alkunsa Israelin oppositiojohtajan Ariel Sharonin torstaisesta vierailusta Al Aksan moskeijassa, jota on muslimit pitävät islamin kolmanneksi pyhimpänä paikkana.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme