Mainos
Mainos

Israel ja PLO aloittivat uuden neuvottelukierroksen

Israel ja Palestiinan vapautusjärjestö PLO aloittivat tänään uuden kierroksen neuvotteluissa palestiinalaisten itsehallinnon laajentamisesta Gazassa ja Länsirannalla. Valtuuskunnat keskustelevat Maaleh Hahamishan kibbutsilla Jerusalemin länsipuolella vuoden 1993 rauhansopimuksen toimeenpanon jatkosta.

Tärkeimpiä käsiteltäviä kysymyksiä ovat Israelin "turvallisuusvaatimukset", jotka ovat estäneet mm. palestiinalaisen lentokentän ja sataman avaamisen Gazaan.

Israelin pääneuvottelija, ulkoministeri David Levy varoitti ennen neuvotteluiden alkua, että rauhankehitys pysähtyy, jos palestiinalaiset alkavat esittää neuvotteluissa juutalaissiirtokuntia koskevia vaatimuksia.

Huomautus oli vastaus palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille, joka varoitti eilen, että Israel vaarantaa rauhan laajentamalla siirtokuntiaan miehitetyillä palestiinalaisalueilla.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme