Mainos
Mainos

Israel jatkaa asutuspolitiikkaa

Israel sanoi tänään, ettei se ole muuttanut asutuspolitiikkaansa, vaikka se on suostunut keskustelemaan tauosta, "aikalisästä", juutalaisyhdyskuntien rakentamisessa.

Taukoa ehdotti Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright New Yorkissa eilen pidetyssä kokouksessa. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu totesi tänään toimittajille, että ensin on määriteltävä, mitä aikalisällä tarkoitetaan ja että jokaisella osapuolella on tietysti oma käsityksensä siitä.

Netanyahun oikeistolaiseen likud-puolueeseen kuuluva Jerusalemin kaupunginjohtaja Ehud Olmert sanoi, ettei Har Homan juutalaisyhdyskunnan rakentamista lopeteta, vaikka hallitus on valmis keskustelemaan aikalisästä. Yhdyskuntaa rakennetaan Jerusalemin arabiosaan.

Israelin ja palestiinalaisten neuvottelukomiteat jatkavat työtään ensi viikolla, ilmoitti Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright eilen. Israel ilmoitti olevansa valmis neuvottelemaan juutalaissiirtokunnista.

Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä maaliskuusta, jolloin Israel alkoi rakentaa siirtokuntaa arabien asuttamaan Itä-Jerusalemiin. Palestiinalaiset ovat pitäneet rakennustöiden lakkauttamista ehtona osapuolten rauhanneuvottelujen jatkumiselle.
(STT-Reuter)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme