Mainos
Mainos

Israel jatkaa Gazan pommittamista – uhriluku jo yli 170

Israel on jatkanut Gazan pommittamista seitsemättä päivää. Gazan pelastusviranomaisten mukaan iskujen uhriluku on noussut yli 170:n ja lisäksi yli 1200 ihmistä on haavoittunut.  

YK:n tiedottaja sanoo uutiskanava CNN:n mukaan, että noin 70 prosenttia kuolleista on siviilejä. Näistä lähes joka kolmas on lapsia.    

YK:n tarjoamiin pakolaissuojiin on hakeutunut jo noin 17000 ihmistä.  


Tänä yönä sekä Israelin hävittäjät että tykistö ovat ampuneet Gazaan. Pelastusviranomaisten ja silminnäkijöiden mukaan iskut ovat kohdistuneet muun muassa Hamasin sotilassiiven harjoituspaikkoihin.  

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin mielestä liian moni palestiinalaissiviili on kuollut. Ban on kehottanut Israelia lopettamaan suunnitelmat maahyökkäyksestä.  

Israelilaismedian mukaan maan turvallisuudesta vastaavat ihmiset kokoontuivat eilen, mutta maahyökkäyksestä ei annettu käskyä.  

Israelia on painostettu kansainvälisesti yhä enemmän tulitaukoon. Pääministeri Benjamin Netanjahu ei ole ajatukselle lämmennyt.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme