Mainos
Mainos

Israel jatkanut ilmaiskujaan Gazaan

Israelin asevoimat julisti täysimittaisen sodan äärijärjestö Jihadia vastaan Haderan kaupungissa eilen tehdyn iskun jälkeen. Pääministeri Ariel Sharonin mukaan sotilasoperaatio ei pääty "ennen kuin terrorismi loppuu".

Israel on jatkanut ilmahyökkäyksiään Gazan alueelle kolmatta peräkkäistä päivää. Israelin armeijan mukaan pyrkimyksenä on estää palestiinalaisia ääriryhmiä ampumasta raketteja Israelin puolelle.

Ensimmäisen ilmaiskun kohteena olivat alueet, joilta raketteja on ammuttu. Vähän tämän jälkeen israelilaiset hävittäjät iskivät uudelleen tähtäimessä Gazan pohjoisosassa sijaitseva tie ja silta. Hyökkäykset eivät tiettävästi aiheuttaneet uhreja.

Israel ryhtyi uuteen ilmahyökkäykseen Haderan kaupungissa tehdyn itsemurhaiskun jälkeen. Viisi israelilaista kuoli, kun palestiinalainen itsemurhapommittaja räjäytti itsensä eilen kaupungin torilla. Itsemurhaisku oli ensimmäinen sen jälkeen kun Israel viime kuussa veti joukkonsa Gazan alueelta, ja se vei toiveita rauhanhankkeen elpymisestä. Iskun tekijäksi ilmoittautui Islamilainen jihad.

Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz on määrännyt sotilasoperaation aloitettavaksi Länsirannan pohjoisosassa, mistä iskijä palestiinalaislähteiden mukaan on kotoisin. Operaation alkamisaikaa ei ole ilmoitettu.

Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi puolestaan tänään, ettei itsemurhaiskun jälkeen aloitettu sotilasoperaatio pääty "ennen kuin terrorismi loppuu".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme