Mainos
Mainos

Israel: Kaikki yhteydet Hamasin hallintoon katkaistaan

Israelilaisvirkamiehen mukaan kaikki vuoropuhelu palestiinalaishallintoon katkaistaan keskiviikkona, kun Hamasin muodostama hallitus vannoo virkavalansa.

Israelin armeija on ilmoittanut katkaisevansa kaikki yhteyden palestiinalaishallintoon sen jälkeen kun äärijärjestö Hamasin muodostama hallitus vannoo virkavalansa keskiviikkona.

Asiasta kertoi virkamieslähde uutistoimisto AFP:lle. Lähteen mukaan vuoropuhelu katkaistaan myös paikallistasolla.

- Kun Hamasin hallitus vannoo virkavalansa, meillä ei enää ole neuvottelukumppania palestiinalaispuolella. Me emme keskustele Hamasin kanssa. Tulemme löytämään muita tapoja yhteistyöhön palestiinalaisten kanssa: kansainvälisten organisaatioiden ja Fatahin virkamiesten välityksellä, sanoo Israelin hallituksen Länsirannan edustaja Shlomo Dror.

Hamas puolestaan on ilmoittanut tavoittelevansa 170 miljoonan dollarin eli runsaan 141 miljoonan euron kuukausittaisia rahalahjoituksia arabimailta, jotta länsimaiden apuleikkaukset voidaan korvata.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme