Mainos
Mainos

Israel kieltää 83 000 palestiinalaisen liikkumisen Tel Avivin iskun vuoksi

Israel kieltää toistaiseksi kaikki palestiinalaisille myönnetyt Ramadan-luvat. Se tarkoittaa, että yhteensä 83000 palestiinalaisen liikkuminen Israeliin sukulaisten luokse sekä pyhille paikoille estyy muslimeille pyhän Ramadan-kuukauden aikana.

Syynä liikkumisen estämiseen on eilen illalla Tel Avivissa tehty isku, jossa kuoli neljä ja haavoittui ainakin 5 ihmistä.

Kaksi asemiestä avasi tulen vilkkaalla Saronan ostosalueella myöhään eilen. Poliisi on ottanut kiinni kaksi epäiltyä miestä, jotka ovat poliisin mukaan palestiinalaisia serkuksia Hebronista Länsirannalta. AFP:n mukaan toinen epäillyistä on pidätettynä. Toinen haavoittui tulituksessa ja vietiin yöllä leikkaukseen.

Toistaiseksi ei ole tietoa, oliko kuolleiden tai haavoittuneiden joukossa ulkomaalaisia.

Lupien jäädyttäminen vaikeuttaa erityisesti Länsirannalla asuvien perheiden vierailuja Israeliin. Myös satojen Gazan kaistaleella asuville palestiinalaisille myönnetyt luvat on jäädytetty.

Israel ilmoitti kieltäneensä luvat myös 204 ihmiseltä, jotka ovat toisen epäillyn ampujan sukulaisia.

Väkivalta palestiinalaisten ja israelilaisten välillä on kiihtynyt. Viime vuoden lokakuun jälkeen 207 palestiinalaista, 28 israelilaista ja kaksi amerikkalaista on kuollut esimerkiksi ampumis- ja puukotustilanteissa sekä Israelin ilmahyökkäyksissä Gazaan. Viimeksi maaliskuussa palestiinalainen puukotti Tel Avivissa amerikkalaisen turistin ja haavoitti 12 ihmistä.

Ampumavälikohtaukset Tel Avivissa ovat olleet harvinaisia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme