Mainos
Mainos

Israel kiihdyttää iskujaan

Israelin panssarit ovat hyökänneet yön ja aamun aikana kahteen palestiinalaisten pakolaisleiriin. Ensimmäinen hyökkäys suuntautui Gazan eteläosassa sijaitsevaan leiriin ja iskussa kuoli ainakin kolme palestiinalaista.

Toinen hyökkäys kohdistui Jeninin pakolaisleirille Länsirannalla.

Hyökkäykset tapahtuivat sen jälkeen, kun Israelin tärkeimmät ministerit päättivät lisätä sotilaallista painostusta palestiinalaishallintoa vastaan.

"Sotilaallinen painostus ei tarkoita Arafatin vahingoittamista"


Israelin turvallisuuskabinetti päätti listätä sotilaallista painostusta palestiinalaishallintoa vastaan. Päätös tehtiin sen jälkeen kun 21 israelilaista sai surmansa iskuissa vuorokauden aikana.

Ministereiden päätösessä ei kerrota tarkempia yksityiskohtia siitä, millaisia toimia Israel suunnittelee. Asiantuntijoiden mukaan luvassa on mm. lisää ilmaiskuja ja hyökkäyksiä pakolaisleireihin.

Ministerit eivät kuitenkaan suunnittele presidentti Jasser Arafatin vahingoittamista. Israelin hallitus syyttää Arafatia iskuista israelilaisia vastaan.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme