Mainos
Mainos

Israel lievensi palestiinalaisalueiden sulkua

Israelin armeija ilmoitti tänään lieventävänsä Gazan ja Länsirannan palestiinalaisalueiden sulkua. Noin 22 000 palestiinalaista pääsee armeijan lausunnon mukaan alueilta juutalaisvaltion puolelle töihin.

Pääministeri Shimon Peres alkoi helpottaa sulkua jo pääministeri- ja parlamenttivaalien jälkeen viime viikolla, jolloin 7 000 palestiinalaista pääsi työpaikoilleen. Kaikki Israelin puolelle pääsevät ovat yli 35-vuotiaita perheellisiä henkilöitä, koska Israel pitää heitä pienimpänä turvallisuusriskinä.

Israel määräsi palestiinalaisalueille sulun sen jälkeen kun ääri-islamilaisen Hamas-järjestön pommi-iskuissa kuoli 59 ihmistä kolme kuukautta sitten.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan sulku on tuhonnut alueiden talouden ja aiheuttanut vakavan ruoka- ja lääkepulan. Ennen sulkua noin 60 000 palestiinalaista työskenteli Israelissa lähinnä rakennus- ja maatalousalalla.

Israeliin on tullut sulun jälkeen kymmeniätuhansia ulkomaisia työntekijöitä korvaamaan palestiinalaisia.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme