Mainos
Mainos

Israel lupaa Lähi-idän rauhan etenevän

Israelin ulkomisteri David Levyn mukaan maa tekee kaikkensa Lähi-idän rauhansuunnitelman onnistumiseksi. Levyn mukaan rauhansuunitelman raamien pitäisi olla valmiina vuoden 2000 helmikuussa ja hän uskoo myös, että rauhansopimus päästään solmimaan ensi vuoden loppuun mennessä. Ulkoministeri Levy sanoi, että EU:sta on suuresti hyötyä rauhanprosessin eteenpäin viemisessä.

-Me kuljemme käsi kädessä EU:n kanssa, sanoi Levy.

Levy keskusteli eilen ulkoministeri Tarja Halosen kanssa New Yorkissa YK:n yleiskokouksen yhteydessä. Sekä Halonen että Levy luonnehtivat käytyjä keskusteluja erittäin suoriksi ja avomielisiksi. Halonen sanoi, että EU on valmis olemaan hyödyksi Lähi-idän rauhanprosessissa, mutta he eivät halua varastaa näyttämöä; päävastuussa suunnitelman toteuttamisessa ovat Israel, Palestiina, Libya ja Syyria. Halonen totesi myös, että EU:n ja Israelin väliset tapaamiset ovat selvästi lisääntymässä ja yhteydenpito on entista tiiviimpää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme