Mainos
Mainos

Israel: Netanyahu neuvotellut vetäytymisestä

Israelin varapääministeri vahvisti tänään tiedot, joiden mukaan Israelin pääministeri on neuvotellut Syyrian kanssa Israelin vetäytymisestä Golanin kukkuloilta.

Varapääministeri Moshe Katsav kertoi, että pääministeri Benjamin Netanyahu on keskustellut salaisesti Golanin tilanteesta Syyrian edustajien kanssa. Israelin radio kertoi tiistaina, että maan infrastruktuuriministeri Ariel Sharon on varoittanut Golanin asukkaiden edustajia Netanyahun neuvotteluista. Pääministerin kanslia kielsi radion tiedot välittömästi.

Vetäytymistä vastustava Israelin turvallisuusministeri kuitenkin sanoi israelilaiselle televisioasemalle, että Sharon on varoittanut myös häntä Netanyahun käymistä neuvotteluista. Israelin ja Syyrian väliset neuvottelut katkesivat vuonna 1996, kun maat eivät päässeet sopuun Golanilta vetäytymisen yksityiskohdista. Israel miehitti kukkulat vuonna 1967.
(AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme