Mainos
Mainos

Israel odottaa USA:n apua Gazassa

Washington Post -lehden mukaan Yhdysvallat on valmistautunut toimimaan välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten kesken turvallisuusasioissa.

Israelin hallitus toivoo, että Yhdysvallat neuvottelee palestiinalaisten kanssa Gazan alueen turvallisuudesta. Israelin joukot alkavat vetäytyä Gazasta elokuussa, ellei pääministeri Ariel Sharonin suunnitelmaan tule viime hetken muutoksia.

- Olemme halukkaita näkemään amerikkalaisen myötävaikutuksen, jotta vetäytyminen Gazan kaistalta tapahtuisi järjestäytyneesti, sanoo nimettömänä pysynyt virkamies Sharonin kansliasta.

Lähteen mukaan tämän "myötävaikutuksen" pitää keskittyä vain turvallisuuteen, eikä se saa missään nimessä ulottua poliittisiin kysymyksiin.

Washington Post -lehti kertoi eilen, että Yhdysvallat on valmistautunut toimimaan välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten kesken turvallisuusasioissa. Päätöksiä välitysavusta ei ole kuitenkaan vielä tehty.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme