Mainos
Mainos

Israel perää terrorinvastaisia toimia palestiinalaishallitukselta

Israelin mielestä palestiinalaisten tulevan hallituksen tärkein tehtävä on ryhtyä ankariin toimenpiteisiin aseellisia järjestöjä vastaan, sanoi korkea-arvoinen israelilainen viranomainen tänään tehdyn itsemurhapommi-iskun jälkeen.

-Tämä hyökkäys osoittaa, että palestiinalaisten uuden hallituksen ensimmäisen tehtävän tulisi olla sodankäynti terroristijärjestöjä vastaan eikä niiden kanssa neuvotteleminen, viranomainen sanoi.

Hän nimesi lausunnossaan Islamilainen jihadin ja Hamasin terroristijärjestöiksi.

Yksi israelilainen kuoli ja yhdeksän haavoittui aamulla, kun palestiinalainen itsemurhapommittaja räjäytti itsensä Kfar Saban rautatieasemalla Israelissa. Isku tehtiin vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja palestiinalaisten pääministeriksi nimitetty Mahmoud Abbas pääsivät sopuun uuden hallituksen muodostamisesta.

Haavoittuneista viiden tila on vakava, kertoivat sairaalalähteet. Räjähdys sattui aamuruuhkassa Kfar Saban asemalla, josta oli lähdössä paikallisjunia Tel Aviviin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme