Mainos
Mainos

Israel pohtii Lähi-idän rauhansuunnitelmaa

Israelin parlamentti kokoontuu tänään pohtimaan Lähi-idän rauhansuunnitelmaa.

-

Israelin radion mukaan maan parlamentti keskeyttää lomansa erityisistunnon vuoksi, jota ovat toivoneet sekä pääministeri Ariel Sharonin hallitukseen kuuluvat puolueet että Israelin oppositiopuolueet.

"Tiekartaksi" kutsuttu kiistelty rauhansuunnitelma on Yhdysvaltain, EU:n, Venäjän ja YK:n tukema ja se tähtää palestiinalaisten oman valtion perustamiseen vuonna 2005. Israelin pääministerin Ariel Sharonin on määrä tavata alkuviikosta myös palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas. Keskustelut koskevat juuri rauhansuunnitelmaa. Tapaaminen järjestetään kuitenkin vasta sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell on ensin vieraillut alueella.

Israelin hallitus on ilmoittanut vastustavansa rauhansuunnitelmaa, koska kaavaitu palestiinalaisvaltio Jordanjoen Länsirannalle uhkaa Israelin tulevaisuutta. "Tiekartan" mukaan palestiinalaisten on lopetettava heti iskut Israelia vastaan ja Israelin on vetäydyttävä asteittain palestiinalaisalueilta.
(MTV3-STT-Reuters)

(Huomenta Suomi 05.05.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme