Mainos
Mainos

Israel pohtii vetäytymistä Gazasta

Israelin vetäytyminen Gazasta on hallituksen hyväksyntää vailla.

Israelin hallituksen on määrä päättää tänään pääministeri Ariel Sharonin suunnitelman mukaisesta vetäytymisestä Gazan kaistaleelta. Sharonin kiistanalaisen suunnitelman ennustetaan menevän hallituksessa läpi ilman suuria vaikeuksia, etenkin kun Sharonin hallitukseen viime kuussa liittyneen keskusta-oikeistolaisen MP-puolueen tiedetään olevan suunnitelman kannalla.

Gazan kaistalta ja Länsirannalta on tarkoitus evakuoida runsaat 8000 juutalaissiirtokuntalaista. He asuvat 21 siirtokunnassa Gazassa ja neljällä erillisalueella Länsirannalla. Israel on miehittänyt Gazan kaistaa lähes 40 vuotta.

Israelin yksityisen televisiokanavan mukaan vetäytyminen voi alkaa Gazan pohjoisosasta aikaisintaan heinäkuussa, jos suunnitelma hyväksytään. Vetäytyminen vienee seitsemän viikkoa.

Hallituksen odotetaan tänään päättävän myös muutoksista, jotka koskevat Israelin Länsirannalle rakentaman aidan sijaintia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme