Mainos
Mainos

Israel sai operaationsa päätökseen

Israel sai tänään päätökseen operaationsa, jonka tarkoitus oli miehittää uudelleen kaikki Länsirannan palestiinalaisalueet, kertoivat palestiinalaisviranomaiset.

Tänään noin 20 israelilaista panssarivaunua tunkeutui lähellä Jeniniä sijaitsevaan Zabatehiin sekä lähellä Hebronia sijaitsevaan Yattaan. Jerikoa lukuun ottamatta kaikki nk. A-alueet eli noin 20 prosenttia Länsirannasta - joille Oslon vuoden 1993 rauhansopimuksessa annettiin täysi autonomia - ovat jälleen Israelin hallinnassa, kertoivat palestiinalaiset.

Lisäksi noin miljoona palestiinalaista on saarrettu koteihinsa nk. B-alueilla, jotka ovat palestiinalaisviranomaisten hallinnassa, mutta joita Israelin turvallisuusjoukot valvovat.

Israel aloitti Päättäväinen polku -operaationsa pari viikkoa sitten sen jälkeen, kun israelilaiskaupunkeihin oli tehty lukuisia itsemurhaiskuja. Israel on ilmoittanut pitävänsä palestiinalaisalueita hallinnassaan, "niin kauan kuin terrori jatkuu".

(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme