Mainos
Mainos

Israel sallii rakennustarvikkeiden viennin Gazaan

Israel höllentää kieltoa, joka on asetettu rakennustarvikkeiden viennille Gazaan. Maan hallitus on julkistanut listan tarvikkeista, joita Gazaan saa jälleen viedä.

Rakennusmateriaalien vienti on sallittua vain Mahmud Abbasin palestiinalaishallinnon hyväksymiin ja kansainvälisen yhteisön valvomiin rakennuskohteisiin. Israelin mukaan vaarana on, että Gazassa valtaapitävä Hamas käyttää tarvikkeita sotilaallisiin tarkoituksiin.

Erillinen musta lista kieltää edelleen aseiden ja ammusten lisäksi useiden muiden tarvikkeiden viennin. Esimerkiksi kiviporat, vedenottolaitteet, tietyt lannoitteet, kuulalaakerit, sukellusvälineet, purjelentokoneet ja ilotulitteet ovat pannassa.

Israelin saarron vuoksi Gazan jälleenrakentaminen on ollut vähäistä sen jälkeen, kun Israel teki tuhoisan hyökkäyksen alueelle puolisentoista vuotta sitten. Israel ilmoitti pari viikkoa sitten höllentävänsä saartoa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme