Mainos
Mainos

Israel syyttelee Arafatia huijauksesta

Israelin viranomaiset ovat syyttäneet palestiinalaisia petkutusyrityksestä islamilaisten ääriainesten pidätyskiistassa.

Palestiinalaiset ovat jatkuvasti esittäneet vääriä tietoja ääri-islamilaisten pidättämisestä, sanoi Israelin puolustusministeriön edustaja uutistoimisto AFP:lle. Edustaja puhui sen jälkeen kun Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset olivat päättäneet keskustelunsa, joihin osallistui myös Yhdysvaltain erityisedustaja Anthony Zinni sekä Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n edustajia.
-He ovat todellisuudessa pidättäneet vain toisen ja kolmannen luokan terroristeja, mutta eivät yhtäkään todella vaarallista, sanoi Israelin puolustusministeriön edustaja.

Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset tapaavat kuitenkin uudelleen jälleen ensi viikolla, koska Zinni oli näin toivonut, israelilaisedustaja sanoi.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin mukaan palestiinalaisviranomaiset ovat pidättäneet 17 palestiinalaista, joita Israel epäilee terrorismista. Arafat kertoi näin Israelin televisiolle antamassaan haastattelussa.

Arafat kertoi Israelin vaatineen kaikkiaan 33:n terrorismista epäillyn pidättämistä. Nimilistan hän sai keskiviikkona Yhdysvaltain Lähi-idän erityisedustajan Anthony Zinnin kautta. Hänen mukaansa ponnistuksia loppujen pidättämiseksi jatketaan.

Israelin radio kertoi tänään Arafatin harvinaislaatuisen haastattelun sisällöstä ennen kuin televisio esitti sen. Israel on pitkään syyttänyt Arafatia siitä, ettei tämä ole hillinnyt palestiinalaisten ääriryhmien väkivaltaa.

Israel: Arafat käynyt tarpeettomaksi

Israelin ministerit ovat ryöpyttäneet Arafatia pitkin päivää. Apulaisulkoministeri Michael Melchior sanoi Berliinissä Arafatin käyneen "tarpeettomaksi", koska hän ei ole kyennyt hillitsemään Israeliin kohdistuvaa väkivaltaa. Hän painotti, ettei pääministeri Ariel Sharonin tavoitteena ole tapattaa Arafatia tai kaataa palestiinalaisten itsehallintoa. -Jos (Sharon) olisi halunnut tappaa Arafatin, hän olisi tehnyt sen, Melchior sanoi.

Ulkoministeri Shimon Peres moitti Arafatia radiohaastattelussa "hyvin niukoista" toimista sen jälkeen kun Israel lupasi keskiviikkona Arafatille lisäaikaa pidätyksiin. Sitä ennen Israel iski Arafatin hallinnon rakennuksiin vastauksena viime viikonlopun itsemurhaiskuille Jerusalemissa ja Haifassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme