Mainos
Mainos

Israel torjuu Venäjän tulitaukoehdotuksen

Venäjän ehdotus lyhytaikaisesta aselevosta ei kiinnosta Israelia, koska maa pelkää Hizbollahin ryhmittyvän uudelleen. Paine sodan lopettamiseksi kasvaa, kun siviilit kärsivät ja avustuskuljetukset jäävät matkalle.

Israel torjuu ehdotuksen humanitaarisesta tulitauosta Libanoniin. Venäjä on ehdottanut, että osapuolet keskeyttäisivät taistelut kolmeksi vuorokaudeksi.

- Se sallisi Hizbollahin ryhmittyä uudelleen, sanoi Israelin YK-edustaja Dan Gillerman israelilaisen radioaseman haastattelussa.

Venäjä teki ehdotuksensa sen jälkeen kun turvallisuusneuvoston jäsenmaat eivät päässeet yksimielisyyteen Yhdysvaltain ja Ranskan valmistelemasta päätöslauselmasta.

Israel on antanut ymmärtää suhtautuvansa myönteisesti päätöslauselmaluonnokseen, jota YK:n turvallisuusneuvosto on viilannut päiväkausia. Kansanväliset rauhanturvajoukot voisivat lopettaa Hizbollahin raketti-iskut, arvioi oikeusministeri Haim Ramon.

Libanon on vastustanut päätöslauselmaluonnosta, koska siinä ei vaadita Israelin joukkojen välitöntä vetämistä Etelä-Libanonista.

Israelin iskussa haavoittuneita

Barroso huolissaan avustuskuljetuksista

Euroopan komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso vaatii turvallisten kuljetuskäytävien avaamista Etelä-Libanoniin avustuskuljetuksia varten.

Barroson mukaan EU on luvannut Libanonille yli 100 miljoonan euron arvosta avustuksia, ja avun perille saaminen edellyttää turvallisten ja esteettömien reittien avaamista alueelle.

Barroso vaatii myös vihollisuuksien lopettamista välittömästi. Hän toteaa siviiliväestön kärsineen jo liikaa konfliktista ja avun tarpeen olevan nyt suuri ja kiireellinen.

Barroson mukaan EU on myös valmistautunut avustamaan Libanonia jälleenrakennuksessa ja sodasta toipumisessa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme