Mainos
Mainos

Israel: Tulitauko Gazassa ei ole pitänyt

Israelin ja Gazan palestiinalaismilitanttien välille sovitun tulitauon kohtalo on epäselvä. Israelilaisen sotilasviranomaisen mukaan tulitauko ei ole pitänyt vaan Gazasta on ammuttu Israeliin raketteja sen alkamisen jälkeenkin.

Israelin vastapuoli, Islamilainen Jihad -ryhmä puolestaan vakuuttaa sitoutuneensa tulitaukoon. Egyptin välittämän tulitauon piti alkaa aamukuudelta Suomen aikaa ja päättää eilen alkaneet vihollisuudet.

Israelin iskuissa Gazaan on kuollut eilisestä lähtien ainakin yhdeksän ihmistä ja lisäksi useita on haavoittunut. Iskut kohdistuivat Islamilaisen Jihadin taistelijoihin. Israelin mukaan kyseessä oli kosto palestiinalaisten raketti-iskuista, joissa kuoli yksi israelilaissiviili.

YK pitää alueen kiristynyttä tilannetta erittäin huolestuttavana. Järjestö vetoaakin voimakkaasti väkivaltaisuuksien lopettamisen puolesta.

Israelin ja Gazaa hallitsevan Hamasin välit ovat olleet rauhalliset parin viikon takaisen vankienvaihdon jälkeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme