Mainos
Mainos

Israel: Tulitauosta sopu

Israelin armeijan edustaja on ilmoittanut, että Israel ja palestiinalaiset ovat päässeet sopimukseen Gazan taistelujen lopettamisesta heti.

Kenraali Yom Tov Samian mukaan Israel ja palestiinalaiset pääsivät sopimukseen tulitauosta neuvotteluissa Gazan alueen turvallisuuspäällikön kenraali Abdel Razeq al-Majeidahin kanssa. Samia, joka johtaa Israelin armeijan eteläistä yksikköä, kertoi, että sopimuksen mukaan taistelut Gazassa lopetetaan heti ja alueelle johtavat tiet avataan.

Tulitaukosopimus syntyi sen jälkeen, kun Israelin pääministeri Ehud Barak vaati eilen palestiinalaisia lopettamaan väkivaltaisuudet huomisiltaan mennessä.

Pohjoisrajalla kireää

Tilanne kiristyi aamun aikana Israelin pohjoisrajalla, jossa sissijärjestö Hizbollah sieppasi eilen kolme israelilaissotilasta. Israel on lähettänyt lisää sotilaita ja kalustoa Libanonin vastaiselle rajalleen ja sulki alueen, jossa sotilaat siepattiin, sotilaslähde kertoi. Israelin armeijan edustaja kuitenkin kiisti joukkojen lisäämisen pohjoisrajalle.
-Mitään lisäyksiä ei ole. Meillä on aina ollut tarpeeksi joukkoja siellä turvaamassa rajojamme ja kansalaisiamme, hän sanoi.

Hizbollahia lähellä oleva lähde kertoi puolestaan, että järjestö on ollut yhteyksissä saksalaisvälittäjiin, jotta nämä auttaisivat sitä painostamaan Israelia vapauttamaan vankiloistaan useita arabivankeja.

Hizbollah ilmoitti israelilaissotilaiden sieppauksen jälkeen vaativansa Israelia vapauttamaan 19 libanonilaista vankia ja lukuisia Hamas- ja Jihad-järjestöjen vankeja.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme