Mainos
Mainos

Israel tunkeutui jälleen Gazan alueelle

Enemmistö israelilaisista olisi valmis jäädyttämään siirtokuntien rakentamisen, jos saisi vastineeksi tulitauon.

Gaza


Israelilaislehden teettämässä mielipidekyselyssä kävi ilmi, että 55 prosenttia kannatti ajatusta, että israelilaissiirtokuntien rakentaminen lopetettaisiin toistaiseksi jos palestiinalaiset puolestaan suostuisivat tulitaukoon.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin mielestä Israelin kannattaisi lopettaa rakennustyöt siirtokunnissaan tulitauon toivossa. Israelin pääministeri Ariel Sharon torjuu ajatuksen. Sharonin hallitus on luvannut pitäytyä uusien siirtokuntien perustamisesta, mutta vanhojen laajemiseen se ei aio puuttua.

Noin 200 000 juutalaista asuu palestiinalaisalueille perustetuissa siirtokunnissa Länsirannalla ja Gazan kaistaleella.

Israelin armeija tunkeutui palestiinalaisten hallinnoimalle Gazan alueelle aikaisin tänään, palestiinalaiset poliisilähteet kertoivat. Armeija tuhosi poliisiaseman.

Isku tapahtui alueen eteläosassa lähellä Deir el-Balahin kylää ja useita juutalaissiirtokuntia. Palestiinalaislähteiden mukaan laukauksia vaihdettiin, mutta mahdollisista kuolonuhreista ei kerrottu.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme