Mainos
Mainos

Israel tunkeutui Jeniniin

Israelin armeijan joukot etenivät varhain aamulla Länsirannalla Jeniniin. Laukaustenvaihto alkoi, kun Israelin armeijan maastoautot ja panssarivaunut vyöryivät kaupunkiin ainakin kahden taisteluhelikopterin tukemina. Laukausten lisäksi alueella kuultiin myös useita räjähdyksiä. Maastoautot ja tankit saapuivat kaupunkiin useista eri suunnista. Sekä Israelin armeijan että palestiinalaisten lähteet varmistavat tiedon Israelin joukkojen liikkeistä Jeninissä.

Israelin armeijalähteet myönsivät myös, että alueella tapahtui "sotilaallisia toimia". Ammuskelun mahdollisista uhreista ei kuitenkaan välittömästi ollut tietoa. Israelin armeija eteni Jeniniin toisen kerran sen jälkeen, kun Israelin joukot miehittivät palestiinalaisten pakolaisleirin Jeninissä viime kuussa.

Palestiinalaisjohto tuomitsi itsemurhaiskun

Israelin toimia Länsirannalla edelsi eilisiltana Petah Tikvassa tehty itsemurhaisku, jossa kuoli kaksi ihmistä. Lisäksi räjähdyksessä kuoli iskun tekijä. Lasinsirpaleista ja metallin kappaleista haavoittuneita oli poliisin ja sairaalalähteiden mukaan 44. Palestiinalaisjohto on tuominnut iskun, koska heidän mielestään "se vain antaa Israelin armeijalle syitä jatkaa voimatoimia ja miehitystä".

Palestiinalainen Al Aksan marttyyrien prikaatit -ääriryhmä ilmoittautui iskun tekijäksi. Ainakin 1 373 palestiinalaista ja 482 israelilaista on saanut surmansa 20 kuukautta kestäneen palestiinalaisten kansannousun kuluessa.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme