Mainos
Mainos

Israel uhkaa estää Iranin ydinpommihankkeen

Israelin apulaispuolustusministeri ei sulje sotilaallisia toimia pois vaihtoehdoista. Hallituksen tiedottajan mukaan kommentit eivät kuitenkaan välttämättä heijastele pääministeri Ehud Olmertin näkökantoja.

Israel estää "mihin hintaan tahansa" Irania hankkimasta ydinaseita, sanoo Israelin apulaispuolustusministeri Ephraim Sneh. Hän sanoi tänään julkaistussa lehtihaastattelussa, että pakotteet Irania vastaan eivät todennäköisesti tuota toivottua tulosta.

- En suosita, että Israel ryhtyisi ennalta ehkäiseviin sotilaallisiin toimiin Irania vastaan, ja olen tietoinen niiden mahdollisista seurausvaikutuksista, Sneh sanoi Jerusalem Post -lehdessä. Hän jatkoi kuitenkin:

- Pidän niitä viimeisenä vaihtoehtona. Mutta joskus viimeinen vaihtoehto on ainoa vaihtoehto.

Hallituksen tiedottaja Miri Eisin sanoi, etteivät Snehin kommentit välttämättä heijastele pääministeri Ehud Olmertin näkökantoja.

Israel pitää Irania maan suurimpana ulkoisena uhkana. Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on useaan otteeseen vaatinut Israelin tuhoamista.

Yleisesti arvioidaan, että Israel on nykyisin Lähi-idän ainoa ydinasevalta. Israel ei ole virallisesti sen enempää kiistänyt kuin myöntänytkään tietoja maan ydinpommeista.

Israel raunioitti 25 vuotta sitten Irakin ydinohjelman ilmaiskulla Osiris-ydinlaitosta vastaan. Israelin mukaan Irak aikoi käyttää laitosta ydinaseiden valmistukseen.

(MTV3-STT-DPA-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme