Mainos
Mainos

Israel vetää joukkojaan Gazan rajan tuntumasta

Israel on alkanut vetää joukkojaan pois Gazan rajan tuntumasta, jonne niitä oli koottu mahdollisen maahyökkäyksen varalta.

Panssarivaunuja, maansiirtokoneita ja miehistönkuljetusvaunuja oli valmiudessa samalla seudulla, josta Israel aloitti hyökkäyksen Gazaan vuonna 2009.

Vetäytyminen ei kuitenkaan ole pysyvä merkki kriisin lientymisestä, sillä maan pienuuden takia joukot saadaan takaisin asemiinsa vajaassa päivässä.

Ilmasota Gazassa taukosi keskiviikkoiltana, kun voimaan astui Egyptin välittämä tulitauko. Sekä Israel että palestiinalaiset ovat julistautuneet runsaan viikon mittaisen kriisin voittajaksi. Tulitauko on toistaiseksi pitänyt.

Lisäksi Israel ilmoitti eilisiltana pidättäneensä Tel Avivin keskiviikkoisen pommi-iskun suunnittelijat. Pidätykset tehtiin Länsirannalla Ramallahin liepeillä. Israelin mukaan pidätetyt ovat tunnustaneet teon.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme