Mainos
Mainos

Israel vetäytyi Betlehemistä

Israelin joukot ovat vetäytyneet Länsirannan kahdelta palestiinalaisalueelta yön aikana.

Israelin armeija on vahvistanut saaneensa päätökseen vetäytymisensä Länsirannan kahdelta palestiinalaisalueelta. Armeijan edustajan mukaan joukot ovat vetäytyneet Betlehemin kaupungista ja Beit Jalan kylästä varhain aamulla. Vetäytymispäätös tehtiin illalla sen jälkeen, kun palestiinalaiset lupasivat estää uusien levottomuuksien syntymisen.

Israelin joukot tunkeutuivat kuuteen palestiinalaiskaupunkiin kymmenen päivää sitten. Väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa arviolta 20 ihmistä.

Länsirannalla verinen sunnuntai

Ainakin neljä ihmistä kuoli ja 12 haavoittui Pohjois-Israelissa sijaitsevassa Haderan kaupungissa, kun kaksi aseistautunutta palestiinalaismiestä avasi tulen kaupungin keskustassa iltapäivällä. Joidenkin haavoittuneiden tila on vakava. Myös molemmat hyökkääjät saivat surmansa, kun poliisi ampui heidät.

Silminnäkijöiden mukaan palestiinalaiset ajoivat paikalle autolla ja alkoivat ampua silmittömästi ympärilleen automaattiaseilla Haderan keskustassa. Joidenkin tietojen mukaan hyökkääjiä olisi ollut kolme, ja yksi heistä olisi paennut paikalta.

Kyseessä oli jo toinen ampumavälikohtaus sunnuntain aikana. Aikaisemmin israelilainen sotilas sai surmansa, kun hänet ammuttiin ohiajavasta autosta Länsirannalla.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme