Mainos
Mainos

Israel vetäytymässä osista Länsirantaa

Lisäksi Israel on vapauttamassa 900 palestiinalaisvankia hyvän tahdon eleenä.

Israelin johtajat hyväksyivät tänään joukkojen vetämisen useista palestiinalaisista kaupungeista Länsirannalla sekä suunnitelman palestiinalaisten vankien vapauttamisesta. Asiasta kertoi Israelin hallituksen ministeri uutistoimisto Reutersin mukaan. Joukkojen on määrä vetäytyä ensin Jerikosta ja sen jälkeen Tulkarmin, Betlehemin, Qalqilyan ja Ramallahin ympäristöstä.

Nimettömänä pysytelleen ministerin mukaan Israel vetää joukkonsa vaiheittain viiden palestiinalaiskaupungin ympäristöstä ja vapauttaa 900 palestiinalaisvankia hyvän tahdon eleenä. Aikataulusta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Palestiinalaiset ovat toistuvasti vaatineet laajaa vankien vapautusta, ja sitä pidetään myös tärkeänä palestiinalaisten presidentin Mahmoud Abbasin pyrkimyksille lujittaa valtaansa.

Ministerin mukaan päätökset on osa luottamusta lisääviä toimia, jotka on määrä esitellä ensi tiistaina Israelin ja palestiinalaisten johtajien huipputapaamisessa Egyptissä.

Tänään tehtyjä päätöksiä pidetään merkittävinä huippukokouksen onnistumisen kannalta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme