Mainos
Mainos

Israelilainen ammuttiin Länsirannalla

Länsirannalla yksi israelilainen on kuollut ja neljä haavoittunut ammuskelussa. Israelin armeijan mukaan israelilaisten autoa ampui palestiinalainen poliisi.

– Palestiinalaisviranomaiset ovat ilmoittaneet meille, että siviilejä ampui palestiinalainen poliisi, joka havaittuaan epäilyttävää liikehdintää avasi tulen heidän suuntaansa, sanottiin Israelin armeijan lausunnossa.

Välikohtaus sattui kiisteltyjen hautaraunioiden luona lähellä Nablusin kaupunkia. Sekä juutalaiset että muslimit pitävät paikkaa pyhänä.

Israelilaiset ja palestiinalaiset ovat kahakoineet paikalla vuosien varrella useasti. Turvallisuussyistä Israelin armeija on nykyisin kieltänyt juutalaispyhiinvaeltajia menemästä raunioille.

Israelin armeijan mukaan myös ammuskelun kohteeksi joutuneet israelilaiset olivat paikalla ilman lupaa. Israelin radio kertoi, että uhrit olivat ortodoksijuutalaisia, jotka olivat saapuneet raunioille rukoilemaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme