Mainos
Mainos

Israelilaislentoyhtiö ei saa enää pyytää naismatkustajaa vaihtamaan paikkaansa miesmatkustajan uskontoon vedoten

Israelilainen lentoyhtiö El Al ei saa enää hyväksyä sitä, että ultraortodoksinen miesmatkustaja voi uskontonsa varjolla vaatia naismatkustajaa vaihtamaan istuinta lennolla. Ultraortodoksisuus on ortodoksijuutalaisuuden jyrkin muoto.

Aihetta käsiteltiin oikeudessa sen jälkeen, kun lentoemäntä oli kehottanut 80-vuotiasta Rene Rabinowitzia vaihtamaan koneessa paikkaa. Rabinowitzin paikka oli alun perin ultraortodoksisen miehen vieressä. Tapauksesta kertovat BBC ja sanomalehti Haaretz.

Monet ultraortodoksimiehet välttelevät kaikenlaista kontaktia muiden naisten kuin oman vaimonsa kanssa. Tapa juontuu juutalaisesta laista.

Holokaustista selvinnyt Rabinowitz sanoi tunteneensa itsensä nöyryytetyksi tilanteessa. Kanteen tapauksesta nosti israelilainen ihmisoikeusjärjestö. Voitettuaan oikeuskäsittelyn järjestö sanoi ennakkotapauksen olevan suuri voitto pitkään jatkuneessa taistelussa.

Lentoyhtiö El Al kiisti oikeudessa harjoittavansa minkäänlaista syrjintää lennoillaan. Oikeus määräsi yhtiön ohjeistamaan työntekijöitään, ettei ketään voi vaatia vaihtamaan paikkaansa koneessa uskonnolliseen syyhyn vedoten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme