Mainos
Mainos

Israelin agentit kaappasivat Artic Sean?

Arctic Sea -alus, Sovfrach-julkaisun kuva (EPA)

Israelilainen Arutz Sheva -verkkopalvelu on nostanut esiin teorian, jonka mukaan Israelin salaisen palvelun eli Mossadin agentit olisivat kaapanneet Arctic Sea -aluksen heinäkuussa.

Teorian mukaan laivassa oli ohjuksia, jotka olivat matkalla mahdollisesti Syyriaan tai Iraniin.

Teorialle haetaan tukea EU:n merirosvousasiantuntijana työskentelevän Tarmo Koutsin lausunnoista. Hän ei pidä Venäjän antamia virallisia selvityksiä realistisina, vaan katsoo, että aluksella saattoi olla ohjuksia.

Arutz Sheva -verkkopalvelu kysyy, vierailiko Israelin presidentti Simon Peres sattumalta Venäjällä heti sen jälkeen, kun Venäjä oli löytänyt kadoksissa olleen aluksen.

Presidentin kanslian tapaamisesta antaman tiedotteen mukaan Israelin ja Venäjän presidentit keskustelivat venäläisaseiden myynnistä Israelille vihamielisille maille, kuten Iranille ja Syyrialle.

Israelin presidentin kerrotaan sanoneen, että maalla on konkreettisia todisteita siitä, että venäläisaseita siirretään Hamasin ja Hizbullahin terroristeille. Israelin valtio ei kommentoi väitettä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme