Mainos
Mainos

Israelin hallituksen komissio tutkimaan Libanonin sotaa

Tuhannet israelilaiset ovat vaatineet sotaa tutkimaan riippumatonta ryhmää, mutta siihen Israelin hallitus ei suostunut.

Israel hallitus on nimittänyt komission tutkimaan hallituksen ja armeijan toimia Libanonin sodassa. Hallitus taipui näin vaatimuksiin tutkimuksen järjestämisestä, mutta torjui vetoomukset riippumattomasta tutkimuksesta.

Arvostelijat ovat syyttäneet pääministeri Ehud Olmertia huonosta valmistelusta ja taktiikasta sodan yhteydessä. Israel aloitti hyökkäyksen Libanoniin sen jälkeen kun Hizbollah-järjestö oli siepannut kaksi israelilaissotilasta. Sodassa kuoli 157 israelilaista, valtaosa heistä sotilaita. Libanonissa surmansa sai lähes 1200 ihmistä, valtaosa siviilejä.

Tuhannet israelilaiset ovat vaatineet sotaa tutkimaan riippumatonta ryhmää, jonka jäsenet valitsisi korkeimman oikeuden tuomari. Olmertin mukaan tämäntyyppinen tutkimus veisi liikaa aikaa. Vastaavanlaiset tutkimukset ovat aiemmin johtaneet korkea-arvoisten henkilöiden eroihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme