Mainos
Mainos

Israelin hallitus hyväksyi 200 palestiinalaisen vapautuksen

Israelin hallitus on hyväksynyt 200 palestiinalaisvangin vapauttamisen.

Pääministeri Ehud Olmertin tiedottajan Mark Regevin mukaan kyseessä on hyväntahdon ele palestiinalaisten presidenttiä Mahmud Abbasia ja tämän Fatah-järjestöä kohtaan.

Hallituslähteiden mukaan vangit aiotaan vapauttaa noin viikon kuluttua. Olmert ja Abbas sopivat vapautuksista tapaamisessaan kuun alussa.

Vapautettavien listalla on joidenkin tietojen mukaan myös kaksi vankia, jotka on tuomittu ihmishenkiä vaatineista iskuista israelilaisia vastaan 1970-luvulla. Israelilla ei ole ollut tapana vapauttaa veritöistä tuomittuja palestiinalaisia, mutta tällä kertaa vangeista ei kuitenkaan uskota olevan enää uhkaa, hallituslähteistä kerrottiin.

Palestiinalaisjärjestö Hamas on vaatinut myös sen jäseniä vapautettavaksi. Hamasin mukaan Israelin toimet lisäävät palestiinalaisten kahtiajakoa.

Israelin ulkoministeri Tzipi Livni sanoi, että hallituksen päätös kertoo siitä, kuinka vuoropuhelulla voidaan saavuttaa voittoja väkivallan sijaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme