Mainos
Mainos

Israelin hallitus pohtii yhä rauhansopimusta

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on lykännyt hallituksen istuntoa, jossa ministereiden oli määrä hyväksyä palestiinalaisten kanssa solmittu sopimus uusista alueluovutuksista Länsirannalla, kertoi Netanyahun edustaja tänään. Hän sanoi Netanyahun vaativan ensin palestiinalaisia esittämään suunnitelmansa terrorismin torjumisesta.

Alun perin Netanyahun oli määrä kutsua hallituksensa koolle torstaiksi. Hallituksen piti ratifioida silloin Yhdysvalloissa viime viikolla allekirjoitettu sopimus, jonka nojalla Israel luovuttaa Länsirannalla lisää maata palestiinalaisille ja saa vastineeksi takeet turvallisuudesta. Netanyahun lehdistöedustaja Aviv Bushinsky sanoi palestiinalaisten luvanneen viime viikolla esittää viikon kuluessa suunnitelmansa terrorismin vastaisesta taistelusta. Tänään ilmeni kuitenkin, etteivät palestiinalaiset pysy aikataulussaan, hän sanoi.

Netanyahun ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin allekirjoittama sopimus on herättänyt vihaa sekä äärikansallisten juutalaisten että kiihkomielisten palestiinalaisten keskuudessa. Israelin turvallisuusviranomaiset pelkäävät myös uutta väkivallan aaltoa sen jälkeen kun nuori israelilainen siirtolainen oli murhattu maanantaina Länsirannalla ja hänen murhansa taas kostettu surmaamalla vanha palestiinalainen mies muutaman tunnin kuluttua.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme