Mainos
Mainos

Israelin hallitusneuvottelut jatkuvat

Israelin äärijuutalaisen Shas-puolueen johtaja Aryeh Deri erosi eilen puolueen johdosta, kertoivat puolueen edustajat. Eron uskotaan helpottavan kevään pääministerivaalit voittaneen Ehud Barakin pyrkimyksiä muodostaa maahan laajapohjainen hallitus.

Deri tuomittiin huhtikuussa neljäksi vuodeksi vankilaan lahjusten ottamisesta ja petoksesta. Barak on todennut, että Shas voi päästä mukaan hallitukseen vain siinä tapauksessa, että Deri ei enää johda puoluetta.

Shas menestyi erittäin hyvin Israelissa toukokuussa järjestetyissä pääministeri- ja parlamenttivaaleissa. Puolue kasvatti edustajiensa määrän 10 paikasta 17 paikkaan Israelin 120-paikkaisessa parlamentissa.

Barak on neuvottelut lähes kuukauden ajan parlamenttiin edustajia saaneiden 15 puolueen kanssa mahdollisimman laajapohjoisen hallituksen muodostamisesta. Hänellä on heinäkuun alkupuolelle asti aikaa saada uusi hallitus kokoon.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme