Mainos
Mainos

Israelin ilmavoimat varoittaa niskuroinnista

Israelin ilmavoimat uhkaa rangaista niskuroivia taistelulentäjiä.

Israelin ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Dal Halutz uhkaa pistää niskuroivat taistelulentäjät oikeuden eteen, kirjoittaa Jerusalemissa ilmestyvä Haaretz-lehti.

Yhteensä 27 lentäjää lähetti keskiviikkona Halutzille kirjeen, joissa he ilmoittivat kieltäytyvänsä palestiinalaisalueille tehtävistä iskuista. Lentäjien mielestä ilmavoimien toteuttamat operaatiot ovat "laittomia ja moraalittomia".

Kirjeen allekirjoittajien joukossa on sekä aktiivipalveluksessa, eläkkeellä että reservissä olevia lentäjiä. Noin joka toinen heistä on ollut mukana operaatioissa viikoittain. Israel on surmannut ilmaiskuilla muun muassa lukuisia korkea-arvoisia palestiinalaisjärjestöjen jäseniä.

Hyökkäyksissä on useasti saanut surmansa tai haavoittunut myös sivullisia. Vaikka kenraalimajuri Halutz piti kirjettä vakavana, hän muistutti samalla, että kyseessä on vain 27 entistä tai nykyistä lentäjää useiden tuhansien joukosta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme