Mainos
Mainos

Israelin ja palestiinalaisten vankienvaihto etenee

Vankienvaihto on edennyt egyptiläisten välittäjien avustuksella. Palestiinalaiset vaativat vapaaksi satoja vankeja vastineeksi israelilaissotilaan Gilad Shalitin vapauttamisesta.

Israelin ja palestiinalaisten kuukausia jatkuneet neuvottelut vankien vaihdosta ovat edenneet loppuvaiheeseen. Israel vahvistaa saaneensa palestiinalaisilta listan vangeista, jotka palestiinalaiset haluavat vapaaksi.

Palestiinalaisten on määrä puolestaan vapauttaa korpraali Gilad Shalit, jonka palestiinalaisryhmittymät sieppasivat viime kesänä.

Egyptiläiset välittäjät ovat luovuttaneet Israelin pääministerin Ehud Olmertin kanslialle palestiinalaisten laatiman vankilistan. Israelilaislähteiden mukaan listalla on satoja nimiä, ja useilla näistä on "verta käsissään". Tätä ilmaisua israelilaiset käyttävät palestiinalaisista, jotka ovat olleet osallisina israelilaisten sotilaiden tai siviilien surmaamiseen.

Korpraali Shalit siepattiin armeijan vartioasemalta Gazan kaistan rajalla 25. kesäkuuta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme