Mainos
Mainos

Israelin ja palestiinalaisten yhteenotot jatkuivat, kaksi kuoli

Kaksi ihmistä sai surmansa ja kaksi haavoittui, kun veitsellä ja aseella varustautunut palestiinalainen hyökkäsi heidän kimppuunsa Jerusalemin Vanhassa kaupungissa, kertoivat viranomaiset tänään. Poliisit ampuivat hyökkääjän.  

Israelin ja palestiinalaisten välit ovat kiristyneet sen jälkeen kun Länsirannan siirtokunnassa asunut juutalaispariskunta tapettiin autoon neljän lapsensa silmien alla torstaina. Ainakin kymmenen palestiinalaista haavoittui Nablusissa Länsirannalla, kun sotilaat ratsasivat tänään taloja etsiessään tappajia.  

Myös al-Aqsan moskeijan alueella Jerusalemissa on ollut toistuvia yhteenottoja. Temppelivuorella sijaitseva Al-Aqsa on islamin kolmanneksi pyhin paikka, mutta vuori on pyhä paikka myös juutalaisille. Muslimit pelkäävät, että Israel antaa äärijuutalaisille lisää oikeuksia moskeijan alueella. Juutalaiset saavat nykyisin vierailla siellä tiettyinä aikoina, mutta he eivät saa rukoilla siellä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme