Mainos
Mainos

Israelin ja Syyrian neuvotteluissa ei läpimurtoa

Israelin ja Syyrian rauhanneuvottelut eivät ole toistaiseksi tuottaneet tulosta. Israelin ja Syyrian Yhdysvalloissa käymät neuvottelut taukosivat eilen runsaan viikon ajaksi. Molempien maiden edustajat kertoivat, etteivät neuvottelut ole vielä edistyneet mainittavasti. Neuvottelujen on määrä jatkua 19. tammikuuta.

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on käynyt viidesti kannustamassa viime keskiviikkona alkaneiden neuvottelujen etenemistä. Clinton on edelleen toiveikas rauhansopimuksen syntymisestä. Israelin pääministeri Ehud Barak ja Syyrian pääministeri Farouq al-Shara eivät ole vielä kätelleet julkisesti. Syyrian mukaan ele saa odottaa, kunnes konkreettisia tuloksia saadaan aikaan.

Israelissa mielenosoituksia

Israelin mielenosoitukset

Noin 200 000 israelilaista kokoontui myöhään eilen Tel Avivin keskustaan vastustamaan Golanin kukkuloiden mahdollista luovuttamista Syyrialle.

Golanin kukkuloiden kohtalo on keskeinen ongelma maiden välisissä rauhanneuvotteluissa. Israel valtasi kukkulat Syyrialta vuonna 1967.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme