Mainos
Mainos

Israelin joukkojen vetäytymisneuvottelut alkamassa

Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten on määrä neuvotella tänään Israelin joukkojen vetäytymisen jatkamisesta palestiinalaisalueilta, kertoi Israelin radio. Radion saamien tietojen mukaan Israel voisi vetäytyä seuraavaksi Hebronista, jos tilanne kaupungissa pysyy rauhallisena.

Neuvotteluihin osallistuvat radion mukaan israelilaiskenraali Moshe Kaplinsky, sekä Gazan kaistan turvallisuuspäällikkö Abdel Razzak al-Majaida ja Länsirannan poliisipäällikkö Haj Ismail. Hebronin siirtokuntalaisten neuvosto on vedonnut Israelin hallitukseen, ettei joukkoja vedettäisi kaupungista.

Noin 120 000 asukkaan Hebronissa asuu noin 400 juutalaista siirtokuntalaista. Myös Israelin turvallisuuskabinetin on määrä kokoontua tänään pohtimaan joukkojen asteittaista vetäytymistä palestiinalaisalueilta.

Kabinetti ei saanut käsittelyynsä sunnuntaina solmittua vetäytymissopimusta, jonka perusteella Israelin joukot lähtivät Betlehemistä maanantaina. Monet kovan linjan ministerit ovat tyytymättömiä järjestelyyn, ja kritisoivat sopimusta voimakkaasti.

(STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme