Mainos
Mainos

Israelin joukot nousivat avustuslaivaan

Israelin joukot ovat nousseet Gazaan matkalla olleeseen avustuslaivaan.

Israelin television sekä armeijalähteiden mukaan laivalla ei ole käytetty väkivaltaa.

- Joukkomme astuivat laivaan ja ottivat sen hallintaansa ilman matkustajien vastarintaa. Väkivaltaa ei ole käytetty, sanoi armeijan tiedottaja uutistoimisto AFP:lle.

AFP:n mukaan irlantilaisomisteinen Rachel Corrie -avustuslaiva on saapunut israelilaisjoukkojen saattelemana Israelin eteläosassa sijaitsevaan Ashdodin satamaan. Alus rantautui noin viisi tuntia Israelin joukkojen laivaan nousemisen jälkeen.

Israelin ulkoministeriön mukaan aluksen 15 hengen miehistö ja matkustajat tullaan lennätetään mahdollisimman pikaisesti koteihinsa.

Israelin joukot nousivat laivaan sen jälkeen, kun avustuslaiva oli kieltäytynyt vastaamaan Israelin neljästi esittämään pyyntöön rantautua Ashdodin satamaan.

Israel sanoi aiemmin tänään, että sen joukot nousevat laivaan, jos laiva yrittää rantautua Gazaan.

- Jos he eivät peräännyt, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin nousta laivaan, sanoi everstiluutnantti Avital Liebovich aamupäivällä.

Israelin ulkoministeri sanoi eilen, ettei laivalla ole mitään mahdollisuutta rantautua Gazaan.

Rachel Corrie -avustuslaiva kuljettaa tarvikkeita palestiinalaisille. Matkustajien mukana on muun muassa irlantilainen rauhannobelisti Mairead Maguire.

Israelin joukot surmasivat maanantaina yhdeksän aktivistia rynnäkössään Gazaan matkalla olleeseen avustuslaivaan.

Katso Rita Strömmerin juttu

(MTV3 - Reuters - AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme