Mainos
Mainos

Israelin julkisen alan työntekijät lakossa

Arviolta 300 000 julkisen alan työntekijää aloitti tänään lakon Israelissa sen jälkeen kun hallituksen ja työntekijöiden väliset palkkaneuvottelut keskeytyivät tuloksettomina. Lakko sulki virastojen lisäksi valtion tele- ja sähköyhtiöt, keskeytti radio- ja televisiolähetyksiä sekä sulki satamia ja rautateitä. Myös opettajat jatkoivat lakkoaan, jonka he aloittivat jo tiistaina. Tel Avivin lähellä sijaitseva kansainvälinen lentokenttä ja pankit jäivät sen sijaan lakon ulkopuolelle.

Julkisen alan ammattiliitto vaatii työntekijöille kahdeksan prosentin palkankorotuksia, kun valtiovarainministeri Yaacov Neeman on tarjonnut viittä prosenttia. Neeman kehotti tänään lakkoilevia työntekijöitä palaamaan takaisin neuvottelupöytään ja lupasi heille sopimuksen, joka suojaa palkkoja inflaatiokehitykseltä. Hänen mukaansa työntekijöiden tulisi kuitenkin ymmärtää, että talouden vakauteen tähtäävän hallituksen kädet ovat sidotut.

Pääministeri Benjamin Netanyahu kutsui lakkoa vastuuttomaksi ja epäoikeutetuksi.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme