Mainos
Mainos

Israelin kulttuuriministerin nolo moka: Toivoi kuolleen muusikon esiintyvän Tel Avivissa

Ministerin toiveen toteuttaminen tulee olemaan hieman vaikeahkoa, koska Beatles-yhtyeestä tuttu Lennon kuoli 35 vuotta sitten, uutisoi israelilaislehti Haaretz.

Oikeistosiipeä edustava kulttuuri- ja urheiluministeri Miri Regevin kömmähdys julkaistiin perjantaisessa haastattelussa. Kulttuuriministerillä vaikuttaisi olevan hienoinen aukko kulttuuritietämyksessään, sillä hän ennätti toivoa edesmennyttä muusikkoa vierailulle Israeliin.

– Minulla ei ole mitään taiteellisia ja kulttuurisia instituutioita vastaan, minäkin matkustelen Lontoossa ja New Yorkissa ja käyn katsomassa esityksiä. Tahtoisin, että Tel Aviviin saataisiin John Lennon, joka käärii itsensä brittilippuun, kulttuuriministeri maalaili.

John Lennon tosin murhattiin vuoden 1980 joulukuussa, kun hänen ihailijansa Mark Chapman ampui kuuluisan Beatles-muusikon.

Brittilippuun kääriytyminenkin vaikutti hieman oudolta toiveelta, sillä Lennon ei havaintojen mukaan koskaan tehnyt sitä. Hän myös muutti pois syntymämaastaan Yhdysvaltoihin 1970-luvun alussa, eikä palannut enää Britanniaan.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme