Mainos
Mainos

Israelin ministerit syyttävät Syyriaa

Israelilaisministerien mukaan Syyria on osavastuussa tiistaisiin Beerseban itsemurhaiskuihin.

Israelin varapuolustusministeri Zeev Biom uhkaa Syyriaa sotatoimilla. Hän syyttää maata suorasta osallisuudesta Beerseban itsemurhaiskuihin, joissa kuoli 16 ihmistä. Hamas-järjestö on ilmoittautunut iskujen tekijäksi.

Israelin ulkoministeri Sylvan Shalom syytti aiemmin Syyriaa osallisuudesta iskuihin ja varoitti seurauksista.

- Syyria on vastuussa meitä vastaan tehdyistä terroriteoista, koska monien terroristijärjestöjen päämajat ovat maassa, ja määräykset näiden iskujen tekemiseen tulivat Damaskoksesta, Shalom sanoi Israelin armeijan radiolle.

Shalomin mukaan Syyrian "täytyy ymmärtää, että sen menettelytavoilla on seurauksia, jos näemme, että Syyria on mennyt liian pitkälle, me toimimme", hän sanoi.

Israelin armeijan joukot räjäyttivät aamulla kaksi taloa Khan Junisin pakolaisleirillä Gazassa. Armeijan mukaan palestiinalaistaistelijat olisivat käyttäneet rakennuksia sotilaita ja siirtokuntalaisia vastaan tehtyjen iskujen valmisteluun.

Palestiinalaislähteiden mukaan hyökkäyksessä haavoittui ainakin kuusi ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme