Mainos
Mainos

Israelin pääministeri ilmoitti erostaan

Israelin pääministeri Ehud Olmert on ilmoittanut odotetusti eroavansa tehtävästään.Olmert jätti illalla eronpyyntönsä presidentti Shimon Peresille.

Olmert jatkaa kuitenkin virkaatekevänä pääministerinä kunnes uusi hallitus on muodostettu. Olmertin pääministerikautta varjostivat epäonnistunut Libanonin sota ja korruptioepäilyt.

Uuden hallituksen muodostajan tehtävän on todennäköisesti saamassa ulkoministeri Tzipi Livni, joka valittiin Olmertin seuraajaksi keskustalaisen Kadima-puolueen johtoon aiemmin tällä viikolla.

Virallisesti hallituksen muodostajan nimeää presidentti Shimon Peres sen jälkeen kun hän on kuullut kaikkien puolueiden edustajia.

Livnillä on kuusi viikkoa aikaa saada hallitus kasaan - onnistuessaan hänestä tulisi maan historian toinen naispääministeri. Jos hallitusta ei synny, maassa pidetään ennenaikaiset parlamenttivaalit.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme